petak, 2. listopada 2015.

DESPA MEMORIJAL







Nakon mjeseci priprema došao je i taj dan, pripreme su tekle od ranog jutra kako bi se sve pripremilo kvalitetno i na vrijeme kako i priliči jednom ovakvom događaju. Najprije su tokom popodneva pristigli naši prijatelji iz udaljenijih krajeva Hrvatske kao i naši mađarski i bugarski prijatelji koji su bili sa nama od jutra. Predvečer su stigli naši stari prijatelji iz Slovenije a nakon njih i gosti iz Italije.



Prije koncerta jedan od članova naše 28 divizije održao je prigodan govor u čast našeg palog brata Despe na hrvatskom, engleskom i talijanskog, nakon govora održana je minuta šutnje.



Nakon uvodnog govora i minute šutnje napokon je došlo vrijeme i za glazbeni dio večeri, prvi su nastupili naši stari prijatelji iz Mađarske, Turul Nemzetseg. TN su najprije odsvirali set autorskih pjesama na materinjem jeziku poput „Kitartas“, „Erdely foldjen“, „Made in Hungary“ itd. Nakon mađarskog seta došao je red na set stranih obrada, drugi dio nastupa na oduševljenje hrvatske publike otvorili su sa legendarnom hrvatskom domoljubnom pjesmom „Bojna Čavoglave“ i to na hrvatskom jeziku!!! Nakon toga redali su se stari skinhead klasici poput „Back with bang“, „Europe awake“, „Blood&Honour“, „So sind wir“, „Weisse Patrioten“ i mnogi drugi.

Drugi bend večeri su bili mladi talijanski bend Katastrof čiji su članovi dio najjače talijanske skinhead organizacije „Veneto Fronte Skinhead“, njihov stil bi se mogao opisati kao mješavina RAC-a i metala. Ovo je bio prvi njihov nastup izvan Italije tako da je ovo bila posebna večer i za njih. Do sad su izdali jedan mini cd „Guerrieri del nord-est“. Večer su otvorili izvedbama sa svog debitanskog albuma poput „Veneto combattente“, „Niente goal“, „Erich Priebke“ itd.,  a kasnije su nastavili sa obradama Skrewdrivera („White Power“, „I don`t like you“), Landsera („88 r`n`r band“), Peggior Amica („Giustizia Sociale“), Intoleranze („Werewolf“).

Nakon glazbenog dijela večeri druženje se nastavilo do kasno u noć uz priču, pivu i dobru glazbu bez ikakvog incidenta. Koncertu je prisustvovalo 50-60 ljudi iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Francuske.

DESPA SEE YOU IN VALHALLA!!!

88






Nema komentara:

Objavi komentar